Перемога України означатиме повернення територій та її наближення до ЄС і НАТО - Брінк

Перемога України означатиме повернення територій та її наближення до ЄС і НАТО - Брінк

Укрінформ
Для Америки перемога України у війні означатиме повернення всіх її територій, тому США підтримуватиме це прагнення, щоб перемога України стала стратегічною поразкою для президента Росії Путіна.

Про це посол США в Україні Бріджит Брінк розповіла в інтерв’ю VOA, передає Укрінформ.

За її словами, в американському Конгресі існує двопартійна підтримка України. І вона, як посол, і президент Джо Байден, і всі в адміністрації роблять все можливе, щоб донести до Конгресу і до американського народу, чому важливо підтримувати Україну.

«Україна повинна перемогти. Це означає повернення своїх територій, наближення до Європи, до ЄС і, зрештою, до НАТО; рух до того, чого прагнуть українці - суверенної, незалежної, процвітаючої країни, інтегрованої в євроатлантичні інституції, яка буде сильним і важливим партнером для Сполучених Штатів. І це те, що ми підтримуємо», - підкреслила Брінк.

Вона також зауважила, що українська економіка, незважаючи на війну і значний спад, вижила.

«Це насправді, можливо, один з найбільших успіхів, яких досягла Україна поза межами військової сфери. Це феноменально», - зауважила Брінк, додавши, що значною мірою це стало можливим завдяки здатності України продовжувати експорт, в тому числі зерна.

Розповідаючи про перевірки американськими інспекторами в Києві того, як використовується американська допомога, Брінк зауважила, що посольство уважно стежить за цим процесом.

«Близько третини моєї команди займається наглядом. У нас також є три генеральні інспектори, які також працюють у посольстві. І у них є штат з 400 осіб по всьому світу. Отже, нагляд відбувається як за українцями, так і за нами в посольстві», - сказала вона.

За її словами, інспектори мають доступ до об'єктів, де зберігається зброя, але до місць, куди вони не можуть потрапити, наприклад, на лінії фронту, американці розробили деякі альтернативні засоби для обліку.

Читайте також: США багато отримують за свою підтримку України - Брінк

«Я, мабуть, не можу сказати конкретно (які це засоби – ред.), але ми знайшли способи, як дотримуватися політики і закону, не наражаючи людей на небезпеку», - сказала посол.

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом. Проте нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Посол США в Україні Бріджит Брінк упевнена, що Конгрес схвалить законопроєкт про допомогу Україні, але не може назвати час ухвалення такого рішення.

Фото: Yevhenii Shynkar/VOA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-