США багато отримують за свою підтримку України - Брінк

США багато отримують за свою підтримку України - Брінк

Укрінформ
Сполучені Штати багато отримують за свою підтримку України, яка значно погіршила армію та запаси зброї Росії і сприяє давній меті Америки – цілісній, вільній та мирній Європі.

Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк у своїй статті для Fox News, передає Укрінформ.

За її словами, партнери України зіштовхнулися з вирішальним моментом у зусиллях Кремля силою перекроїти кордони Європи, тоді як російський диктатор Володимир Путін не виявив жодного інтересу в припиненні своєї війни.

Посол США також назвала Росію Путіна головним викликом стратегічній меті Штатів: підтримували Європу “цілісною, вільною та мирною”. У цьому контексті дипломат зазначила дві причини, чому російське вторгнення становить загрозу інтересам і цінностям Америки. По-перше, Росія не зупиниться в Україні і може вторгнутися до союзників по НАТО. По-друге, якщо ця війна не буде стратегічною поразкою для Росії, вона стане запрошенням для майбутніх наслідувачів у всьому світі.

“Оскільки запаси зброї скорочуються, українці потребують нашої допомоги. І вони потребують цього зараз. Прийняття додаткової допомоги для України дозволить країні захистити звільнену землю, боронити свій народ і відбудувати економіку”, – зазначила Брінк.

Посол переконана, що за всі ці зусилля і підтримку США багато отримує, зауваживши, що армія та запаси зброї РФ серйозно погіршилися завдяки українським чоловікам та жінкам на передовій.

“Україна також трансформується, маючи намір боротися з корупцією, будувати незалежні інституції та зміцнювати свою систему правосуддя, щоб залучити приватний сектор, потрібний для відновлення. Саме за цю Україну – сильну демократію, керовану верховенством права, інтегровану в ЄС і НАТО – воюють і вмирають люди України. І саме ця Україна сприятиме нашій давній меті - “цілісній, вільній та мирній” Європі", – підкреслила Брінк.

Читайте також: США забезпечуватимуть оборону України до її вступу в НАТО - посол Брінк про безпекову угоду

Посол США наголосила, що Україні потрібна американська допомога, поки це бачення не досягнуто.

Як повідомляв Укрінформ, Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом. Проте нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Посол США в Україні Бріджит Брінк упевнена, що Конгрес схвалить законопроєкт про допомогу Україні, але не може назвати час ухвалення такого рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-