Зеленський доручив уряду поїхати на кордон із Польщею і звернувся до Дуди та Туска

Зеленський доручив уряду поїхати на кордон із Польщею і звернувся до Дуди та Туска

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський доручив уряду найближчим часом, до 24 лютого, бути на кордоні з Польщею, щоб вирішити питання блокування.

Він також запросив приїхати на кордон керівника польського уряду Дональда Туска, а Президента Польщі Анджея Дуду - підтримати цей діалог. Про це Президент заявив у своєму терміновому відеозверненні, передає Укрінформ.

«Я доручив нашому уряду найближчим часом, до 24 лютого, бути на кордоні між нашими державами. І я прошу тебе, Дональде, пане Премʼєр-міністре, теж приїхати до кордону. Анджею, пане Президенте, я прошу тебе підтримати цей діалог. Це національна безпека. Ми не маємо це затягувати. Найближчі дні дають нам шанс це зробити», - сказав Зеленський.

За його словами, на кордоні буде глава уряду України, увесь уряд - від логістики до аграрного сектора, а також міністр оборони України, бо ця блокада на кордоні, на жаль, додає загроз і для постачання зброї нашим хлопцям на фронт.

Зеленський також наголосив, що він особисто також готовий бути на кордоні разом із українським урядом.

Джерело: ОП

Президент звернувся і до Єврокомісії, наголосивши на необхідності збереження єдності у Європі. «Це фундаментальний інтерес Євросоюзу. Тому Україна звертається до Єврокомісії, щоб у цій зустрічі взяв участь представник Єврокомісії - також заради спільних інтересів і припинення політичних маніпуляцій», - сказав глава держави.

Він підкреслив, що уже досить Москви на наших землях і досить непорозумінь. «Не можна принижувати одне одного, не можна принижувати ані українських, ані польських фермерів. Нам потрібна єдність. Нам потрібні рішення - між нами, Україною та Польщею, та на рівні всієї Європи», - зазначив Президент.

Читайте також: Блокування кордону, ситуація на фронті й постачання боєприпасів: Зеленський провів селектор

Він висловив переконання, що спільно можна зробити все, аби перегорнути цю неприємну сторінку та наступною сторінкою наших відносин знову зробити виключно співпрацю та взаємну силу.

Як повідомляв Укрінформ, на кордоні України та Польщі протестувальники, польські фермери, продовжують обмежувати рух вантажним транспортним засобам автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Дорогуськ - Ягодин», «Гребенне - Рава-Руська», «Медика - Шегині», «Зосін -Устилуг», «Долгобичув - Угринів» та «Корчова - Краківець». У пункті пропуску «Ягодин - Дорогуськ» польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у двох напрямках, не пропускають навіть швидкопсувні, небезпечні та гуманітарні вантажі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-