Блокування кордону, ситуація на фронті й постачання боєприпасів: Зеленський провів селектор

Блокування кордону, ситуація на фронті й постачання боєприпасів: Зеленський провів селектор

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів селектор, заслухав, окрім щоденних тем – ситуації на фронті і постачання боєприпасів, блокування на польському кордоні.

Про це він розповів у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Провів селектор. Сьогодні, окрім щоденних тем, – блокування на польському кордоні. З урядовцями – віцепрем’єркою Ольгою Стефанішиною, міністрами Дмитром Кулебою, Олександром Кубраковим, Миколою Сольським – детально розібрали ситуацію та визначили наші наступні кроки. Вони будуть дуже швидко», - повідомив Зеленський.

Він переконаний, що лібералізація торгівлі з Європейським Союзом має тривати, і висловив вдячність "чіткій позиції Європейської комісії". 

"Має бути міцною і наша єдність заради спільної безпеки й безпеки всіх країн, яким загрожує російська агресія. Ситуативні інтереси не мають права її похитнути", - наголосив Президент.

Під час селекторної наради також обговорювалася ситуація на фронті. Президент заслухав детальну доповідь міністра оборони Рустема Умєрова щодо постачання боєприпасів, зброї, систем РЕБ, дронів. Також було заслухано детальну доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського щодо ситуації по основних напрямках, зведення Головного управління розвідки МОУ та Служби зовнішньої розвідки.

Читайте також: Зеленський вперше за час повномасштабної війни збирає фракцію «Слуга народу» - джерело

Глава держави поінформував, що на селекторній нараді також обговорили ситуацію в регіонах. Зокрема, йшлося про ліквідацію наслідків російських атак, допомогу людям, розбудову багаторівневого захисту критичних об’єктів у прифронтових та прикордонних областях.

Як повідомлялося, на кордоні України та Польщі протестувальники, польські фермери, продовжують обмежувати рух вантажним транспортним засобам автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Дорогуськ–Ягодин», «Гребенне–Рава-Руська», «Медика–Шегині», «Зосін–Устилуг», «Долгобичув–Угринів» та «Корчова-Краківець». 

У пункті пропуску «Ягодин - Дорогуськ» польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у двох напрямках, не пропускають навіть небезпечні, гуманітарні вантажі та ті, що швидко псуються.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-