MЗС Польщі відреагувало на появу антиукраїнських гасел на протестах фермерів

MЗС Польщі відреагувало на появу антиукраїнських гасел на протестах фермерів

Укрінформ
Поява на протестах фермерів антиукраїнських гасел шкодить інтересам Польщі, компрометує організаторів страйку і може свідчити про намагання радикалів, які можуть бути під впливом Росії, встановити контроль над протестом.

Про це йдеться в заяві МЗС Польщі, передає Укрінформ.

Як зазначається, у польському зовнішньополітичному відомстві з “максимальним занепокоєнням” сприйняли появу під час останніх протестів фермерів антиукраїнських гасел і гасел, що прославляють Путіна та війну, яку він веде (проти України - ред.).

Як зазначається, такі дії "виставляють у поганому світлі” Польщу, яка першою допомогла атакованій Україні, та поляків, які прийняли українських біженців".

“Важливо, що вони також дискредитують самих організаторів протесту. Ми вважаємо, що це - спроба захоплення протестного руху аграріїв крайніми та безвідповідальними групами, які, можливо, перебувають під впливом російської агентури”, - наголошує МЗС Польщі.

У міністерстві закликали організаторів протестів "заради інтересів країни та шансів на реалізацію своїх вимог, які значною мірою є слушними, виявити та усунути зі свого руху небагатьох ініціаторів таких і подібних акцій”.

Читайте також: Влада Польщі має запобігати насильству під час протестів - «зернова» платформа Єврокомісії

Як наголошується, нинішнє становище польських фермерів є наслідком агресії Володимира Путіна проти України та дестабілізації світової економіки, а не тому, що українці захищаються від агресії.

Як повідомляло агентство, поліція і прокуратура у Польщі розпочали слідство за фактом появи на протесті аграріїв у Польщі плакату із закликом до Путіна навести порядок у країні у відносинах Польщі з Україною та ЄС.

Фото: twitter.com/cp_komunikaty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-