Гейлі твердо виступила за продовження допомоги Україні

Гейлі твердо виступила за продовження допомоги Україні

Укрінформ
Кандидатка в президенти США від Республіканської партії Ніккі Гейлі закликала Конгрес ухвалити подальшу допомогу Україні всупереч популярній серед республіканців позиції Трампа, який закликає блокувати цей законопроєкт.

Про це Гейлі заявила в неділю в ефірі телеканалу ABC News, передає Укрінформ.

«Вони (українці – ред.) мають потужну військову силу. Ми повинні дати їм те, що їм потрібно, аби вони могли досягти перемоги», - наголосила Гейлі.

Кандидатка у президенти наголосила, що Конгрес має виконати свою частину роботи - ухвалити відповідний законопроєкт без спроб розділити увагу американців на питання кордону й зовнішньої допомоги. Це все - важливі інтереси національної безпеки США, підкреслила Гейлі.

Читайте також: Верховний суд США розглядає рішення Колорадо про відсторонення Трампа від виборів

Також вона розкритикувала адміністрацію Байдена, звинувативши її, що та мало розповідає американцям, навіщо потрібно допомагати Україні.

«Давайте нагадаємо американському народові, як Путін сказав, що коли він захопить Україну, наступними будуть Польща й балтійські країни», - зауважила Гейлі.

Вона підкреслила, якщо таке станеться, то йтиметься вже про війну за участю країн НАТО.

«Це одразу вводить Америку у війну. Саме цього ми намагаємося уникнути. І тому цей пакет допомоги (Україні – ред.) є таким важливим», - наголосила кандидатка в президенти США.

Читайте також: Вибори у США: Гейлі просить захисту Секретної служби

Гейлі також нагадала, що Україна не просить введення американських військ на її територію, однак потребує озброєння та боєприпасів, щоби виграти цю війну. Якщо забезпечити цим українців, Америці не доведеться відправляти воювати своїх військових, підкреслила Гейлі.

Як повідомляв Укрінформ, експрезидент США Дональд Трамп, який є лідером за опитуваннями на республіканських праймеріз, неодноразово закликав Конгрес відмовитися від законопроєкту із зовнішньою допомогою Україні та іншим країнам. Крім того, він заявив, що заохочував би напади Росії на країни-члени НАТО, які роблять недостатні внески на оборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-