Стефанішина: Україна не знімає з порядку денного запрошення до НАТО у Вашингтоні

Стефанішина: Україна не знімає з порядку денного запрошення до НАТО у Вашингтоні

Ексклюзив
Укрінформ
Україна не знімає з порядку денного питання запрошення до НАТО на Вашингтонському саміті Альянсу і продовжить вести перемовини з партнерами стосовно цього.

Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у коментарі Укрінформу на полях Мюнхенської безпекової конференції.

«Наша позиція однозначна, вона багато разів була артикульована Президентом уже в ході Мюнхенської безпекової конференції – Україна має бути запрошена до НАТО. Це питання не знято з порядку денного, воно буде на порядку денному стільки, скільки буде потрібно до того, як рішення буде ухвалено», - сказала Стефанішина.

Вона повідомила, що і у своїх особистих, і двосторонніх зустрічах доносила до співрозмовників, що запрошення України до НАТО цього року може слугувати певним запобіжником від дестабілізації і запорукою подальшої допомоги нашій країні.

«Будемо вести перемовини, будемо домовлятися. Це рішення буде ухвалено рано чи пізно, і ми не звернемо з цього шляху», - запевнила віцепрем’єрка.

Читайте також: Україна та США можуть підписати безпекову угоду і до саміту НАТО - Стефанішина

Як повідомлялося, представник Держепу США Деніел Сайзек в інтерв’ю ЗМІ висловив думку, що саміт НАТО у Вашингтоні у 2024, як і минулорічний у Вільнюсі, завершиться без офіційного запрошення України до Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-