Експрем’єрка Швеції: Європа має зробити набагато більше для України

Експрем’єрка Швеції: Європа має зробити набагато більше для України

Укрінформ
Європа має зробити набагато більше для того, щоб Україна не програла у війні з Росією.

На цьому в межах Мюнхенської безпекової конференції в неділю заявила експрем’єр Швеції Магдалена Андерссон, передає Укрінформ.

Найважливішою справою на сьогодні політик назвала посилення виробництва зброї і боєприпасів у Європі.

“Ми можемо говорити про єврокомісара з оборони й інші справи, але ми маємо діяти зараз у напрямку виробництва зброї і боєприпасів. За останні два роки діялося багато позитивного, але ми повинні зробити набагато більше, тому що ми не можемо дозволити Росії виграти цю війну в Україні”, - наголосила Андерссон.

Вона зауважила, що набагато важливішими за розмови про єврокомісара з оборони є те, "чи українські солдати мають боєприпаси на фронті, аби воювати з росіянами".

“І на цьому ми маємо бути зосереджені сьогодні”,- наголосила шведський політик під оплески присутніх у залі.

Вона зазначила, що Росія перевела свою економіку на воєнні рейки. Відтак Європа має зробити більше, зокрема передбачаючи збільшення фінансових витрат на компанії, які виробляють зброю і боєприпаси.

Читайте також: Боррель: Якби Захід був більш рішучим у підтримці України, війна була б іншою

Як повідомляло агентство, очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у Мюнхені підтвердила намір запровадити нову посаду єврокомісара з оборони у новому складі Європейської комісії, якщо сама буде обрана для продовження роботи на посаді президента Єврокомісії на наступний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-