Виробництво озброєнь та угода про безпеку: Зеленський і Штайнмаєр зустрілися в Берліні

Виробництво озброєнь та угода про безпеку: Зеленський і Штайнмаєр зустрілися в Берліні

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський і Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час зустрічі у Берліні обговорили запуск спільного виробництва озброєнь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті глави держави.

Зеленський наголосив, що радий нагоді подякувати Німеччині та її народу за потужну підтримку, яку вони надають Україні в цей складний час.

Глава Української держави відзначив увагу до українців, яких Німеччина прихистила після початку повномасштабної російської агресії, та особисту солідарність Штайнмаєра з Україною, зокрема його візит до звільнених населених пунктів Чернігівської області.

Зеленський ознайомив співрозмовника із ситуацією на фронті й актуальними потребами захисників України у протидії російській агресії.

Він відзначив велике значення Угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Німеччиною, підписаної сьогодні в Берліні, яка є важливим кроком у зміцненні обороноздатності Української держави.

Читайте також: Безпілотники, бронетехніка і боєприпаси: що передає Німеччина в новому пакеті допомоги

Окремо Зеленський і Штайнмаєр наголосили на важливості запуску спільного виробництва озброєнь.

Президенти приділили особливу увагу реалізації Української формули миру.

Також вони зупинилися на питанні подальшого розвитку муніципальних і міжрегіональних партнерств між Україною та Німеччиною, що має втілюватися в конкретних домовленостях і проєктах.

Читайте також: Україна і Німеччина підписали безпекову угоду

Зокрема сторони узгодили подальші кроки щодо підготовки до наступної Конференції з відновлення України, яка має відбутися в Берліні у червні цього року.

Як повідомляв Укрінформ, у межах візиту до Німеччини Президент Володимир Зеленський підписав із Федеральним канцлером ФРН Олафом Шольцом Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною та Федеративною Республікою Німеччина.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-