Данілов про зволікання з наданням Україні допомоги: Це демократичні процедури

Данілов про зволікання з наданням Україні допомоги: Це демократичні процедури

Ексклюзив
Укрінформ
Наразі в демократичних державах світу відбуваються необхідні процедури для надання Україні збройної та фінансової підтримки.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов розповів у інтерв‘ю Укрінформу.

"Що стосується постачання Україні допомоги країнами-партнерами. У демократичних державах мають відбуватися демократичні процедури. Наразі вони відбуваються. Звичайно, ми б хотіли, щоб вони дуже швидко рухались, але це елемент демократії – поступове проходження всіх процедур, необхідних для отримання допомоги", – зазначив Данілов.

Відповідаючи на запитання щодо наявності в України плану "Б" на випадок, якщо партнери продовжуватимуть затягувати з постачанням озброєння і виділенням фінансової допомоги, секретар РНБО підкреслив: "Зараз журналісти починають роздмухувати, що у випадку, якщо не буде міжнародної допомоги, нам буде крах. Я хотів би всіх заспокоїти і сказати: Україна була, є і буде. Чи буде складно? Так, буде складно. Проте нам буде складно до того моменту, поки не здобудемо перемогу. Чи буде після перемоги легше? Так, буде. На жаль, на шляху до перемоги ми втрачаємо людей, наших кращих із кращих. Але будувати країну завжди важко і складно".

Читайте також: Байден - про канікули Конгресу: Нездатність підтримати Україну ніколи не буде забута

Як повідомляв Укрінформ, 13 лютого Сенат Сполучених Штатів Америки схвалив двопартійний законопроєкт про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі він має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом.

16 лютого Нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-