Мецола подякувала Чехії за лідерство у підтримці України

Мецола подякувала Чехії за лідерство у підтримці України

Укрінформ
Президент Європейського парламенту Роберта Мецола подякувала Чеській Республіці за лідерство у підтримці України у її боротьбі проти російської агресії, та наголосила, що ЄС буде надалі непохитно підтримувати Україну, яка воює також за європейські цінності та безпеку.

Про це Роберта Мецола заявила сьогодні у Празі під час спільної пресконференції із прем’єр-міністром Чеської Республіки Петром Фіалою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Поряд із майбутніми (Європейськими – ред.) виборами, ми фокусувалися сьогодні також на Україні, на необхідності сильної та принципової підтримки ЄС для України так довго, як це буде необхідним. Я вдячна за ваше лідерство та за ваші зобов’язання, які є видатними та непохитними. З точки зору Європейського парламенту, безпека України є також і Європейською безпекою», - сказала Роберта Мецола, звертаючись до керівника чеського уряду.

Вона зауважила, що російська війна проти України стала для Європи дійсно сигналом до пробудження, до приводом для зусиль зі зміцнення європейських оборонних спроможностей.

«Не лише Україна перебуває під атакою Росії. Ця війна є загрозою для міжнародного порядку, що оснований на правилах. Україна зараз воює і за наші цінності та наші принципи. Де факто, Європейський Союз виявив безпрецедентну єдність від самого початку агресії, та ухвалив 12 пакетів санкцій. Мірою підготовки 13-го пакету санкцій, ми маємо бути чесними перед собою: обминання санкцій повинно отримати наслідки», - зазначила президент Європейського парламенту.

Вона подякувала Чеській Республіці за надання Україні військової допомоги на суму більше 250 мільйонів євро, а також за те, що ця країна приймає найбільше українських біженців на душу населення серед інших країн Європейського Союзу.

Читайте також: Рішення про €50 мільярдів для України відповідає стратегічним інтересам ЄС - Мецола

«Це те, що ми маємо визнавати та згадувати в усіх наших дебатах, оскільки всі мають розуміти, наскільки велику роль відіграє Чеська Республіка (у підтримці України – ред.)», - додала Роберта Мецола.

Як вже повідомлялося, Чеська Республіка від самого початку повномасштабної російської війни постачала військову техніку та обладнання для Збройних Сил України, загальна вартість яких сягнула 6,2 млрд чеських крон. Крім того, Чеська Республіка надала військову підготовку та тренування для понад 3500 українських військовослужбовців.

Чеська Республіка входить до трійці країн ЄС, які приймають у себе найбільшу кількість українських біженців, та надає притулок для понад 365 тисяч українців, що скористалися тимчасовим захистом ЄС, що складає 9 відсотків від їх загальної кількості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-