Єрмак обговорив з українськими дипломатами підготовку першого Саміту миру

Єрмак обговорив з українськими дипломатами підготовку першого Саміту миру

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів нараду з керівниками 82 закордонних дипломатичних установ України, присвячену підготовці до першого Саміту миру на рівні лідерів держав та урядів.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні на сайті ОП.

У заході також взяли участь міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, заступник міністра закордонних справ Микола Точицький, радники керівника ОП Дарія Зарівна та Олександр Бевз.

За словами Єрмака, триває активна підготовча робота до проведення Саміту миру на рівні лідерів у Швейцарії, про що було домовлено під час зустрічі Президентів України та Швейцарської Конфедерації Володимира Зеленського і Віоли Амхерд у середині січня.

Як повідомив керівник ОП, українська сторона підготувала своє бачення проєкту результатів роботи Саміту.

"Безумовно, на ньому йтиметься про головні спільні принципи щодо поваги до міжнародного права, Статуту ООН, про роботу над спільним планом досягнення справедливого, всеосяжного та стійкого миру й відновленням територіальної цілісності України в межах кордонів 1991 року", – наголосив Єрмак.

Керівник Офісу Президента нагадав, що після першого інавгураційного Саміту миру Україна пропонує проведення низки тематичних міжнародних конференцій та зустрічей високого рівня щодо ключових пунктів Формули миру.

"Вони базуватимуться на напрацюваннях робочих груп, які були створені за кожним пунктом Формули миру. За кожним із пунктів є проєкти документів і проведена підготовча робота щодо рішень, які ухвалюватимуться на різних рівнях", – додав він.

Читайте також: Єрмак: Ми уже впритул підійшли до проведення першого Саміту миру

Крім того, на нараді був обговорений статус приєднання до Спільної декларації G7 про підтримку України від 12 липня 2023 року, до якої вже долучилися 32 держави.

Також учасники наради обговорили роботу над імплементацією Екологічного договору для України, який кілька днів тому представила Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війни.

Читайте також: Зеленський запросив лідерів ЄС долучитися до підготовки Глобального саміту миру

"Він є основою для відповідного міжнародного заходу щодо пункту восьмого Формули миру Президента Зеленського "Екологічна безпека" і є основою для рішень", – підкреслив Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру, який ініціює Україна, може відбутися у лютому.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-