Єрмак: Ми уже впритул підійшли до проведення першого Саміту миру

Єрмак: Ми уже впритул підійшли до проведення першого Саміту миру

Укрінформ
Проведення Саміту миру є реальною домовленістю, а на зустрічі у Давосі усі побачили абсолютну конкретику Формули миру.

Про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", передає Укрінформ.

"Це вже реальна домовленість. Ми пройшли на останній зустрічі радників із нацбезпеки в Давосі другу частину з десяти пунктів Формули миру... Усі побачили, що це вже про абсолютну конкретику. Тому ми впритул підійшли до проведення першого Саміту на рівні лідерів", - зазначив Єрмак.

За його словами, "питання дати проведення залежатиме від такого: ми вважаємо, що на Саміті миру має бути присутня максимальна кількість лідерів, а також має бути зручний для всіх час його проведення".

"Основний дух роботи над нашою Формулою миру Президента Зеленського в тому, щоб усім країнам, які поважають наш суверенітет, територіальну цілісність і незалежність, було зручно перебувати разом і говорити дуже відкрито. У тому й унікальність, що вперше ми пробуємо вирішити таку серйозну проблему, як припинення війни і вирішення криз, що стали результатом цієї війни, не під столом, не в кулуарах, а відкрито", - зазначив керівник ОП.

Читайте також: Зеленський: Робота над організацією Глобального саміту миру вже розпочалася

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амгерд домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-