Альтернативи немає: Маркарова сподівається, що США схвалять допомогу Україні

Альтернативи немає: Маркарова сподівається, що США схвалять допомогу Україні

Укрінформ
Посол України в США Оксана Маркарова сказала, що Україна відчуває критичну нестачу військової техніки, хоча і висловила оптимізм, що американські законодавці вийдуть з глухого кута і нададуть допомогу Києву.

Про це вона заявила в інтерв’ю Bloomberg, передає Укрінформ.

«У нас все ще достатньо людей, які хочуть воювати – у нас немає вибору, адже ми захищаємо свої домівки – але в нас закінчується військове обладнання, особливо ракети та перехоплювачі», – сказала Маркарова, додавши, що Україні потрібна була ця допомога «ще вчора».

Маркарова привітала процедурне рішення для подальшого розгляду законопроєкту про виділення додаткової допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню.

«Я була дуже рада почути, що рішення отримало сильну двопартійну підтримку, звичайно, воно ще не остаточне, але це лише перший крок у правильному напрямку. Альтернативи продовженню цієї підтримки немає», – сказала посол.

Відповідаючи на запитання, що робитиме Україна, якщо колишній президент США Дональд Трамп буде переобраний цього року, Маркарова сказала, що Україна має подякувати йому за надання ракет Javelin за часів його адміністрації.

«Це демократія – ми будемо працювати з тим президентом, якого обере американський народ. Боротьба за свободу, незалежність, демократію та цінності, які ми поділяємо – вона була, і ми будемо дуже наполегливо працювати, щоб вона залишалася двопартійною. Це загальноамериканське питання», – додала вона.

Посол наголосила, що потрібно зробити «все можливе, щоб США залишалися сильними і продовжували нас підтримувати».

Читайте також: Гербст: Нездатність надати допомогу Україні стала б серйозним ударом по США

Як повідомляв Укрінформ, у четвер верхня палата Конгресу США змогла зібрати необхідну кількість голосів для того, щоб перейти до розгляду законодавства про допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню в загальному розмірі 95 мільярдів доларів.

Так, 67 сенаторів проголосували за рішення, яке забезпечить подальший процес розгляду й ухвалення документа, 32 висловилися проти. Для того, щоб рішення вважалося ухваленим, 100-мандатному Сенату необхідно отримати щонайменше 60 голосів.

Законопроєкт передбачає виділення понад 60 мільярдів доларів як підтримку України, а також приблизно 35 мільярдів доларів допомоги Ізраїлю та іншим союзникам США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-