Сенат США знову розгляне законопроєкт про допомогу Україні без міграційної реформи - Маркарова

Сенат США знову розгляне законопроєкт про допомогу Україні без міграційної реформи - Маркарова

Укрінформ
Посол України в США Оксана Маркарова розповіла останні подробиці ходу голосувань у Конгресі США щодо виділення допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила у Фейсбуці.

«Великий пакет» (Україна/Ізраїль/Тайвань/Міграційна реформа) очікувано не підтримано через відсутність голосів за угоду з міграційної реформи, над якою перемовники працювали останні місяці», - написала Маркарова.

Вона додала, що саме тому ще до голосування за «великий пакет» Комітет з асигнування опублікував текст документа «на заміну», який передбачає виключно міжнародну допомогу Україні ( 60,06 мільярдів доларів США) Ізраїлю та Тайваню.

Читайте також: Допомога Україні: Байден звинувачує Трампа у погрозах законодавцям «розплатою»

«Сенат підтримав процедурне рішення за перегляд рішення по голосуванню (аналог нашого «повернення на голосування), яке потрібне для винесення на голосування питання щодо припинення дебатів і розгляд по суті «чистого» законопроєкту про міжнародну допомогу США без міграційної реформи, внесеного раніше сьогодні сенатором П.Мюррей. Для цього потрібно буде 60 голосів», - написала вона.

Маркарова також зазначила, що лідер більшості у Сенаті Чак Шуммер повідомив, що має намір винести на голосування питання щодо припинення дебатів щодо законопроєкту про міжнародну допомогу США, який включає Україну, Ізраїль та держави Індо-Тихоокеанського регіону о 12 годині дня за Вашингтоном 8 лютого.

Читайте також: Республіканці у Сенаті заблокували законопроєкт із реформою кордону й підтримкою України

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні минулого року президент США Джо Байден вніс до Конгресу запит щодо виділення допомоги на суму понад $105 млрд. Відтоді впродовж тривалого періоду відбувалися переговори в Сенаті, зокрема, щодо проведення міграційної реформи та посилення кордону США, що мало розблокувати пакет зовнішньої допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Нова угода приблизно відповідає пропорціям, визначеним у запиті президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-