Закон про мобілізацію може набрати чинності вже у квітні - Гончаренко

Закон про мобілізацію може набрати чинності вже у квітні - Гончаренко

Відео
Укрінформ
Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» після ухвалення Верховною Радою у цілому може набрати чинності вже у квітні 2024 року.

Про це повідомив народний депутат України від парламентської фракції «Європейська Солідарність» у ефірі програми Укрінформу «Лещенко запитує».

«Після ухвалення законопроєкту про мобілізацію надається два тижні на подачу правок, після чого Комітет з питань нацбезпеки оборони і розвідки має розглянути ці правки і винести питання в зал», - поінформував він.

Гончаренко висловив думку, що до другого читання в законопроєкт буде подана велика кількість правок та пропозицій від народних депутатів та членів профільного комітету.

«Попередньо, я думаю, що розгляд законопроєкту в другому читанні в залі парламенту відбудеться 22 - 23 лютого. Приблизно в ці дати», - підкреслив парламентарій.

За його словами, доля документа залежатиме від того, чи проголосує за нього Рада в другому читанні чи ні.

Читайте також: Закон про мобілізацію має стосуватися й ТЦК - військовий

«Якщо Рада ухвалює закон, то далі його має підписати Президент, і через більшість норм він вступить в силу через місяць. В квітні орієнтовно вже відбудеться вступ його в силу, якщо за нього буде проголосовано в другому читанні», - поінформував політик.

Він уточнив, що результат голосування парламенту за документ про мобілізацію залежатиме від його «кінцевої конфігурації».

Читайте також: Умєров прокоментував закон про мобілізацію: Ці зміни роблять державу стійкішою

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" (№10449).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-