Умєров прокоментував закон про мобілізацію: Ці зміни роблять державу стійкішою

Умєров прокоментував закон про мобілізацію: Ці зміни роблять державу стійкішою

Укрінформ
Верховна Рада зробила перший крок до вдосконалення мобілізації, проходження військової служби та військового обліку, якого чекають на фронті.

Про це написав міністр оборони Рустем Умєров у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Цих змін чекають сотні тисяч захисників та захисниць, які вже служать в Силах оборони. Ці зміни потрібні, щоб держава могла ефективно залучати військовозобовʼязаних, які вже найближчим часом стануть до лав війська. Ці зміни роблять державу стійкішою, а військо – сильнішим у протистоянні з ворогом", – написав він. 

Міністр також висловив вдячність усім залученим міністерствам, військовим та іншим державним інституціям, чиї команди працювали над законопроєктом. 

Як повідомлялося, Верховна Рада 7 лютого ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" (№ 10 449).

Читайте також: Лубінець: новий законопроєкт про мобілізацію містить низку суперечливих норм

Документ, зокрема, передбачає зміну призовного віку громадян з 27 до 25 років. Законопроєктом пропонується запровадити обов’язкову реєстрацію електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста. Проєкт закону регламентує, що військовозобов’язані упродовж 60 днів з дати початку проведення мобілізації повинні уточнити свої облікові дані через центр надання адміністративних послуг, в електронному кабінеті або в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання або перебування. Особа може переїжджати в інші міста без дозволу ТЦК, проте після переїзду має стати на облік за новою адресою.

Пропонується встановити, що повістка про виклик до ТЦК та СП може надсилатися через електронний кабінет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-