Закон про мобілізацію має стосуватися й ТЦК - військовий

Закон про мобілізацію має стосуватися й ТЦК - військовий

Відео
Укрінформ
Майбутній закон про мобілізацію має стосуватися не лише мобілізованих, а й діяльності територіальних центрів комплектації, бо практика затримання чоловіків призовного віку на вулицях неприйнятна.

Таку думку висловив офіцер управління 12 бригади "Азов" НГУ Дмитро "Дипломат", ведучий спільного проєкту Укрінформу та ЦПД "Про війну".

За його словами, військові застерігають, щоб "закон про мобілізацію не споганити механізмом реалізації цього задуму".

“Те, що роблять ТЦК на вулицях — це ненормально. Військові висловлюють думку, що закон має стосуватися не тільки людей, яких призовуть, а й відповідні органи, які будуть займатися мобілізацією, щоб поводилися “згідно” й “відповідно”, - наголосив “Дипломат”.

Читайте також: Умєров прокоментував закон про мобілізацію: Ці зміни роблять державу стійкішою

Він вважає практику затримання чоловіків призовного віку на вулицях неприйнятною і такою, що принижує людську гідність.

“Щоб людей не закидали в бусики й везли на КМБ (курс молодого бійця — ред.), а давали, як прописано (в законопроєкті про мобілізацію - ред.) два місяці, щоб зібрати речі, підготуватися. Бо як людина, яку ТЦК-шники закидають кудись, може відчувати повагу в суспільстві? А коли дадуть час, щоб зібратися з думками й пройти відповідні етапи, тоді людина відчуватиме, що вона корисна і потрібна своїй країні”, - вважає “Дипломат”.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" (№10449).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-