Рада може розглянути законопроєкт про мобілізацію цього тижня - Корнієнко

Рада може розглянути законопроєкт про мобілізацію цього тижня - Корнієнко

Укрінформ
Верховна Рада цього тижня може ухвалити в першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (№10449).

Про це перший заступник Голови ВР Олександр Корнієнко повідомив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«На цьому тижні є висока імовірність, що парламент в залі розгляне цей законопроєкт (урядовий законопроєкт №10449 – ред.), а також усі альтернативні», - поінформував він.

Перший віцеспікер українського парламенту підкреслив, що законопроєкт «видозмінився після редакції, проте в ньому залишається ще декілька позицій, які викликають жваві дискусії».

Серед таких дискусійних норм - питання так званих «електронних повісток» (норма, що регулює обов’язок громадянина реєструвати електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста, в який надсилатиметься повістка про виклик до ТЦК та СП - ред.).

«Очевидно, що буде запропоновано багато правок до другого читання, адже це законопроєкт дискусійний, але будемо усі шукати порозуміння», - акцентував перший заступник Голови ВР.

За його словами, Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки має намір запропонувати скоротити термін розгляду правок щодо проєкту закону.

Читайте також: Законопроєкт про мобілізацію: подати дані до е-кабінету призовника треба буде впродовж 60 днів

Проте він пояснив, що таке рішення профільного комітету мають підтримати усі інші народні депутати у сесійній залі парламенту.

Водночас Корнієнко зауважив, що наразі не може передбачити рівень підтримки проєкту закону у залі, проте вже на погоджувальній раді «стане зрозуміло, як та чи інша фракція ставиться до самого факту голосування за цей документ і чи будуть вони давати за нього голоси».

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів схвалив і передав до Верховної Ради оновлену версію законопроєкту про мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-