Законопроєкт про мобілізацію: подати дані до е-кабінету призовника треба буде впродовж 60 днів

Законопроєкт про мобілізацію: подати дані до е-кабінету призовника треба буде впродовж 60 днів

Укрінформ
Громадяни призовного віку повинні будуть подати дані до електронного кабінету призовника впродовж 60 днів з моменту створення кабінету.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив керівник Управління преси та інформації Міністерства оборони України Ілларіон Павлюк, відповідаючи на питання, скільки часу буде у громадян, аби зареєструвати дані в електронному кабінеті призовника.

«Важливий нюанс: аби уточнити дані в ТЦК та СП, це можна буде зробити через електронний кабінет. І для цього буде 60 днів. Що важливо, що способи уточнення будуть різні. Якщо вже функціонує електронний кабінет, найзручніше це буде зробити там. Але залишаються і ТЦК та СП, залишаються і ЦНАПи та ін. Загалом електронний кабінет дає можливість менше бігати. Уточнити дані можна буде там, це значно простіше, і це дозволить охопити більшу кількість людей та відповідно значно якісніше долучати людей до війська», - пояснив Павлюк.

Він також нагадав, що існує Єдиний електронний реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", який об’єднав різні бази даних, але там досить багато неточностей.

Читайте також: Законопроєкт про мобілізацію можуть ухвалити наприкінці лютого або на початку березня - депутати

Відповідаючи на питання щодо термінів прибуття до військкомату по електронну повістку, Павлюк зазначив: «Електронна повістка – це повідомлення, яке надходить в електронний кабінет і загалом воно тільки цим відрізняється від звичайної повістки, нічого іншого не змінюється. Тобто всі норми, які діяли щодо термінів реагування на отримання звичайної повістки, вони і тут застосовуються».

Також він відзначив, що в електронному кабінеті людина може отримати повідомлення про те, що має з’явитись в ТЦК та СП. Водночас у законопроєкті окремо прописані серйозні причини, які звільняють особу від будь-якої відповідальності за невчасну явку. Крім того, важливою нормою законопроєкту є певні нові санкції, які можна застосовувати до людей, які ухиляються від призову в ЗСУ.

На думку керівника Управління преси та інформації, електронний кабінет призовника - це дуже зручний механізм для всіх.

«Ми робимо все для того, щоб процес доєднання до війська був зручнішим, прозорішим, швидшим, якіснішим», - зазначив Павлюк.

Читайте також: Закон про мобілізацію: дубль два. Які зміни очікують на розгляд і як оцінюють їх експерти

Як повідомляв Укрінформ, законопроєкт про мобілізацію №10449 вже направлений на розгляд профільного комітету Верховної Ради.

Наприкінці грудня уряд вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378).

Документ викликав чимало дискусій у політикумі та суспільстві.

11 січня проєкт повернули на доопрацювання суб’єкту законодавчої ініціативи – Кабінету міністрів. Невдовзі міністр оборони Рустем Умєров заявив, що його команда підготувала нову редакцію законопроєкту про мобілізацію з урахуванням усіх пропозицій народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-