Байден не підпише законопроєкт про допомогу Ізраїлю без підтримки України - Салліван

Байден не підпише законопроєкт про допомогу Ізраїлю без підтримки України - Салліван

Укрінформ
Президент США Джо Байден не підтримає ініційований республіканцями в Палаті представників законопроєкт про допомогу Ізраїлю без урахування потреб України.

Як передає Укрінформ, це випливає зі слів радника президента США з питань нацбезпеки Джейка Саллівана в інтерв’ю NBC News, яке він дав у неділю.

Посилаючись на «небезпечні обставини, в яких нині перебуває Ізраїль», спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон у суботу оголосив про підготовку окремого законопроєкту щодо надання допомоги цій країні без урахування підтримки України. Він має намір поставити документ на голосування цього тижня.

Читайте також: Палата представників розгляне допомогу Ізраїлю незалежно від підтримки України - ЗМІ

Відповідаючи на запитання, чи підпише президент такий законопроєкт, якщо він ляже на його стіл, Салліван назвав такий крок республіканців «вивертом» (ploy).

«Ми вважаємо, що це виверт. І ми бачимо, що цей виверт з боку Палати представників не є серйозним зусиллям, спрямованим на розв’язання проблем національної безпеки, з якими стикається Америка», – сказав радник Байдена.

Читайте також: Спікер Джонсон запевняє, що Трамп не командує республіканцями в Палаті представників

Як повідомляв Укрінформ, у Білому домі розкритикували намагання республіканців у Палаті представників ухвалити законопроєкт про військову підтримку Ізраїлю незалежно від допомоги Україні та інших нагальних потреб. Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр назвала ці дії «цинічним маневром» та «вивертом».

Фото: Leandro Monteiro, flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-