Спікер Джонсон запевняє, що Трамп не командує республіканцями в Палаті представників

Спікер Джонсон запевняє, що Трамп не командує республіканцями в Палаті представників

Укрінформ
Спікер Палати представників США Майк Джонсон заперечує, що експрезидент Дональд Трамп активно втручається в питання, пов’язані з угодою про захист кордону від мігрантів.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у інтерв’ю NBC News.

Відповідаючи на запитання журналістки, чи командує Трамп республіканцями в Палаті представників, Джонсон сказав: «Звичайно, ні. Він не приймає рішення. Я приймаю рішення в Палаті представників. Це наша відповідальність. І я говорю про це (про суворий контроль на кордоні – ред.) значно довше, ніж Трамп. І я казав, що необхідно для розв’язання проблеми».

Республіканці наполягають, що президент Байден має повноваження діяти через виконавчу владу, аби обмежити наплив нелегальних мігрантів.

Читайте також: Палата представників розгляне допомогу Ізраїлю незалежно від підтримки України - ЗМІ

«Ми говоримо про те, що необхідно зупинити потік (іммігрантів з Мексики - ред.). Зараз президент має виконавчу владу. Поки Конгрес веде ці переговори, дебати й дискусії, президент може зупинити його», – сказав Джонсон.

Раніше повідомлялося, що Трамп відмовляв республіканців від ухвалення заходів для боротьби з імміграцією, яких самі ж вони домагаються, оскільки такий крок ослабить вигідну йому напругу напередодні президентських виборів.

Читайте також: Білий дім назвав «цинічним маневром» заяву Джонсона про підтримку Ізраїлю без допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, заходи боротьби з міграцією передбачені в одному пакеті з виділенням допомоги Україні. Попри бажання Білого дому йти на поступки в питаннях захисту кордону, Трамп та частина республіканців у Палаті представників виступають проти домовленостей. Водночас Сенат завершує підготовку законопроєкту, що охоплює, зокрема, відповідні заходи на кордоні, підтримку України та Ізраїлю, допомогу палестинцям.

Фото: Greg Nash

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-