Данілов зустрівся з членом парламенту Британії - говорили про без пекову і оборонну співпрацю

Данілов зустрівся з членом парламенту Британії - говорили про без пекову і оборонну співпрацю

Фото
Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч зі членом парламенту Великої Британії від Консервативної партії Джеком Лопресті й обговорив із ним посилення співпраці у безпековій та оборонній сферах.

Як передає Укрінформ, про це РНБО повідомила у Фейсбуці.

Зазначається, що окрему увагу Данілов і Лопресті приділили двосторонній співпраці у сфері оборонно-промислового комплексу.

«Заслуговує уваги все, що стосується морських дронів. Такі засоби сьогодні в морі є дуже небезпечними. З урахуванням того, що Велика Британія – морська держава, це так само потужний кейс для спільного відпрацювання», – заявив секретар ради.

Керівник Апарату РНБО Андрій Зюзь, який також долучився до зустрічі, відзначив важливість обміну досвідом і технологіями у галузі виробництва дронів.

Лопресті зі свого боку зауважив, що застосування безпілотних літальних апаратів є інноваційним рівнем ведення війни.

«Без сумніву, ми маємо багато чому у вас повчитися. Це наша спільна війна, війна західної цивілізації за свободу і демократію. І результати цієї війни вплинуть на майбутнє», – підсумував він.

Член парламенту запевнив у непохитності підтримки Британією України.

Читайте також: Британські парламентарії закликали Кемерона визнати Росію державою-спонсором тероризму

Данілов, серед іншого, подякував за вже надану країною всебічну допомогу в боротьбі проти російських загарбників. Він підкреслив, що першу угоду про співробітництво у сфері безпеки Україна уклала саме зі Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії.

«Це дуже важливо для нас. Угода дає новий поштовх для максимальної співпраці. Практичне наповнення цих угод буде на користь як Великої Британії, так і України», – наголосив секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня між Україною та Великою Британією відбулося підписання безпекової угоди, яка передбачає сторічне партнерство, щорічне надання додаткової допомоги впродовж десяти років й автоматичне надання Україні зброї в разі будь-якої агресії.

Фото: РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-