Угорщина підтримуватиме Україну в гуманітарних питаннях, але не буде постачати зброю - Сійярто

Угорщина підтримуватиме Україну в гуманітарних питаннях, але не буде постачати зброю - Сійярто

Укрінформ
Угорщина засуджує війну проти України і продовжить допомагати в гуманітарних питаннях, але не буде постачати нашій країні зброю.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на спільному з українським колегою Дмитром Кулебою та керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком брифінгу за підсумками переговорів в Ужгороді, передає кореспондент Укрінформу.

Глава МЗС запевнив, що точка зору Угорщини завжди була однозначна: вони завжди засуджували війну і хочуть, щоб по сусідству якомога швидше наступив мир. За його словами, Угорщина готова докладати зусилля до цього.

Водночас Сійярто наголосив, що його країна не буде поставляти зброю Україні, як і не поставляла раніше.

«Але ми не відмовили також жодному громадянину, який звернувся до Угорщини по допомогу. І надалі не відмовимо, тобто, ми підтримуватимемо Україну у всьому, що стосується гуманітарних питань», – запевнив глава угорської дипломатії.

Читайте також: Україна і Угорщина створять спецкомісію для остаточного вирішення суперечки щодо прав нацменшин

Міністр також заявив, що за останні два роки в його країну прибули понад 1 мільйон біженців з України, і 224 тисячі українських дітей навчаються в угорських школах; гуманітарна допомога досягла понад 500 тисяч родин, і в 20 регіонах України Угорщина підтримує відбудову шкіл та лікарень.

Як повідомляв Укрінформ, 29 січня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак і міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто зустрілися в Ужгороді для проведення переговорів.

За підсумками переговорів Дмитро Кулеба заявив, що під егідою МЗС України і Угорщини буде створено спеціальну комісію, яка протягом десяти днів представить на розгляд урядів обох країн конкретне розуміння щодо остаточного вирішення спірних питань щодо прав нацменшин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-