Європейська народна партія закликає лідерів ЄС ухвалити допомогу для України на саміті 1 лютого

Європейська народна партія закликає лідерів ЄС ухвалити допомогу для України на саміті 1 лютого

Укрінформ
Лідер групи Європейської народної партії (ЄНП) в Європарламенті Манфред Вебер закликав ЄС погодити фінансову допомогу для України під час наступного спеціального саміту 1 лютого.

Як передає Укрінформ, така заява оприлюднена на сайті політичної групи ЄНП.

«Провал наступного тижня не є варіантом. Це ті гроші платників податків, які будуть належним чином використані, щоб стабілізувати Україну», - наголосив Вебер.

Як йдеться у повідомленні, ЄНП наполягає, що Європейський Союз має надати фінансову допомогу та виділити 50 мільярдів євро для України, виконати обіцянку поставити їй до весни 1 мільйон артилерійських снарядів стандартів НАТО калібру 155 мм.

Лідер політичної групи наголосив, що необхідністю є посилення протиповітряного захисту України, особливо на півдні та навколо Одеси.

Читайте також: Допомога Україні: лідер найбільшої групи в Європарламенті не виключає «плану Б» для ЄС

Як повідомлялося, 1 лютого глави держав та урядів ЄС зберуться у Брюсселі на спеціальне засідання Європейської ради, щоб розглянути та затвердити зміни до багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки, який, зокрема, передбачає створення так званого Українського фонду у розмірі 50 мільярдів євро для бюджетної підтримки України та для її повоєнного відновлення впродовж наступних чотирьох років. Попередня спроба затвердити такий бюджет у грудні 2023 року була заблокована Угорщиною.

Читайте також: ЄС може позбавити Угорщину права голосу, якщо Орбан заблокує допомогу Україні - Politico

Як повідомляв Укрінформ, Президент Європейської народної партії Манфред Вебер у січні здійснив візит до України, зустрівся із Президентом України Володимиром Зеленським та Премʼєр-міністром Денисом Шмигалем, керівництвом та представниками Верховної Ради й з журналістами. Під час візиту він висловив підтримку і солідарність з Україною у боротьбі проти російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-