Єрмак обговорив із Салліваном ситуацію на фронті і схвалення Конгресом допомоги для України

Єрмак обговорив із Салліваном ситуацію на фронті і схвалення Конгресом допомоги для України

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником Президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, під час якої обговорили ситуацію на фронті і питання схвалення Конгресом допомоги для України.

Про це повідомляється на сайті глави держави, передає Укрінформ.

"У межах постійного діалогу із союзниками керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником Президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейком Салліваном", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що співрозмовники обговорили ситуацію на полі бою та нещодавні ракетні удари Росії по українській території.

Окрему увагу керівник Офісу Президента України та радник Президента США приділили питанню ухвалення Конгресом Сполучених Штатів рішень, що стосуються необхідного для нашої країни пакета допомоги.

Єрмак відзначив важливість зустрічей української та американської сторони, які відбулися на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Співрозмовники також зупинилися на результатах четвертої зустрічі радників із питань національної безпеки та політичних радників щодо реалізації Української формули миру, яка відбулася в Давосі, та обговорили підготовку до Глобального саміту миру.

Читайте також: Єрмак обговорив з експослом США Тейлором безпекову ситуацію в Україні

Керівник Офісу Глави держави подякував Президенту США, його адміністрації, обом палатам Конгресу й американському суспільству за стійку підтримку України в боротьбі з російським агресором.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у Давосі провів зустріч із держсекретарем США Ентоні Блінкеном і радником Президента США з питань нацбезпеки Джейком Салліваном.

Адміністрація США працює з Конгресом, щоб забезпечити необхідну допомогу Україні для протистояння російській агресії, та сподівається на досягнення згоди законодавців упродовж наступних тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-