Кулеба: Деякі з наших друзів досі не вважають Путіна злом, яке має бути знищене

Кулеба: Деякі з наших друзів досі не вважають Путіна злом, яке має бути знищене

Укрінформ
Деякі міжнародні партери досі вважають, що російський диктатор Володимир Путін припустився помилки, почавши агресію проти України, а не розглядають його зло, яке має зникнути з міжнародної політики.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтервʼю Foreign Affairs, передає Укрінформ.

Він зауважив, що в України і партнерів є дві концептуальні проблеми, і першою з них є той факт, що навіть не всі друзі України розглядають Путіна як зло.

“Вони досі вважають його лідером, який припустився жахливої помилки, за яку він має заплатити, а не злом, яке має бути знищено як політичний концепт чи як спосіб ведення міжнародні справи. Якщо ви вважаєте, що він лідер, який припустився жахливої помилки, ви створюєте одну стратегію і один підхід. Але якщо ви вважаєте його злом, яке має припинити своє існування в міжнародній політиці… тоді це інша стратегія”, – пояснив глава української політики.

На думку Кулеби, деякі друзі так розглядають Путіна попри всі уроки, які він дав протягом останніх 20 років свого правління, численних невдалих спроб України домовитися з ним, перезавантажити з ним відносини чи замирити його.

Другою концептуальною проблемою міністр назвав лінію "Росія не має перемогти в цій війні”.

“Ми з першого дня казали, що правильно було б сказати: “Україна має перемогти”, тому що “Україна має перемогти в цій війні” і “Росія не має перемогти” – це дві різні стратегії”, – акцентував глава МЗС.

Підсумовуючи, Кулеба наголосив, що ці дві концепції є основою недоліків формування міжнародної політики. Міністр відмовився стверджувати, що все було неправильно і назвав дії Заходу з лютого 2022 року надзвичайними, але, на його переконання, набагато більше могло бути зроблено, якби ці дві концепції не стояли на шляху до перемоги.

Читайте також: Захід має протиставити тиску Путіна збільшення підтримки України - президент Чехії

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 22 січня під час онлайн-виступу на першій у цьому році Раді міністрів закордонних справ ЄС закликав колег з Європейського Союзу надати Україні більше зброї, конфіскувати активи РФ і закрити шляхи обходу санкцій.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-