Байден і Сунак обговорили подальшу допомогу Україні

Байден і Сунак обговорили подальшу допомогу Україні

Укрінформ
Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у ході телефонних перемовин обговорили подальшу підтримку України, а також відповіді на інші міжнародні виклики.

Про це повідомив під час пресбрифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Щойно президент завершив телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Сунаком», - сказав представник адміністрації США.

Він поінформував, що лідери обговорили найбільш актуальні міжнародні проблеми, серед яких – ситуація в Україні.

Читайте також: Безпековий договір зі США міститиме більше пунктів, ніж угода з Британією - Єрмак

«Звісно вони говорили про Україну та нагальну потребу в додатковому фінансуванні, яку вона зараз має, а також про підтримку здатності захищатися на полі бою», - підкреслив Кірбі.

За його словами, під час розмови йшлося також про ситуацію в Червоному морі й необхідність продовження міжнародних зусиль для зменшення бойового потенціалу хуситів. Сторони, крім того, обговорили ситуацію в секторі Гази, вказавши на необхідність зменшити кількість цивільних жертв та посилити потік гуманітарної допомоги в регіон, зазначив представник Білого дому.

Читайте також: Шольц обговорив із Сунаком підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня відбулося підписання безпекової угоди між Україною і Великою Британією. Документ передбачає сторічне партнерство, додаткову допомогу впродовж десяти років й автоматичне надання Україні зброї в разі будь-якої агресії.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-