Парламентарії країн Балтії закликали підтримувати Україну до повної перемоги

Парламентарії країн Балтії закликали підтримувати Україну до повної перемоги

Заява
Укрінформ
Президія Балтійської асамблеї, яка об’єднує парламентаріїв Латвії, Литви та Естонії, закликала підтримувати Україну до її повної перемоги.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в спільній заяві, повідомляє сайт Сейму Латвії.

«Ми вимагаємо негайних дій Європи для забезпечення повної перемоги України відповідно до Формули миру, що нею просувається», - зазначив віцепрезидент Балтійської асамблеї і голова латвійської делегації Яніс Вуцанс.

У заяві депутати парламентів Латвії, Естонії та Литви наголошують на вирішальній ролі різних форм підтримки — військової, фінансової та політичної — у тому, щоб Україна змогла повністю повернути свої території. Політики зазначають, що підтримка має бути постійною, достатньою, своєчасною та далекоглядною.

Президія Балтійської асамблеї закликає інші парламенти не недооцінювати довгострокові наслідки для стабільності в Європі, функціонування міжнародних систем та розвитку всіх народів, які цінують свою свободу.

Парламентарії підтверджують беззаперечну підтримку країнами Балтії інтеграції України до Європи та євроатлантичного простору.

Вони також закликають міжнародне співтовариство посилити санкційну політику проти РФ та знайти законні шляхи використання заморожених коштів РФ для відновлення України.

Парламентарії нагадують, що помилки, допущені десять років тому, коли РФ грубо порушила міжнародне право та окупувала Крим, створили в агресора відчуття безкарності, що призвело до повномасштабної війни в Україні.

Читайте також: Країни Балтії пропонують включити зерно з Росії до пакету санкцій ЄС

Зазначається, що одним із поштовхів до прийняття заяви стала стривоженість жорстокими нападами Росії на українські міста та населені пункти.

Балтійська асамблея - інститут співпраці парламентів Латвії, Естонії та Литви, створений 8 листопада 1991 року. В асамблеї кожен із парламентів країни Балтії представлений 12-16 депутатами.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні Комітету міністрів оборони країн Балтії керівники військових відомств Латвії, Литви та Естонії підписали угоду про створення Балтійської лінії оборони для зміцнення східного кордону НАТО.

Фото: www.saeima.lv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-