Російські схеми з обходу санкцій змушують Захід платити двічі - Кулеба

Російські схеми з обходу санкцій змушують Захід платити двічі - Кулеба

Укрінформ
Захід платить двічі, коли його запчастини опиняються в російських ракетах, тому що він платить, допомагаючи Україні з відновленням, і разом з тим несе репутаційні збитки.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час Українського сніданку у Давосі, організованого Фондом Віктора Пінчука, передає кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії зазначив, що в російських ракетах, які перехоплює і збиває Україна впродовж останніх двох років, багато західних частин. За словами міністра, деякі кажуть, що 95% сучасної російської зброї приходить із Заходу не через те, що санкції погані, а через те, що Росія побудувала прекрасні схеми, щоб їх обходити.

«У Заходу найкраща фінансова розвідка у світі. Я не вірю, що в них немає можливостей відстежити ці схеми і закрити їх, тому що ви платите двічі. По-перше, ви платите тим, що допомагаєте Україні відновитися після атак Росії. По-друге, ви платите своєю репутацією, коли Україну руйнують ракети, тому що ваші запчастини як елементи цієї зброї доходять до Росії», - наголосив Кулеба.

Читайте також: Кулеба у Давосі: Україні потрібні заморожені активи РФ, а не заморожений конфлікт

Як повідомляв Укрінформ, низка компаній із США, Японії, Південної Кореї, Німеччини, Італії, Фінляндії, Естонії, Латвії, Литви, Австрії та Сербії продовжують попри санкції продавати в РФ верстати та компоненти для виробництва танків «Прорив» і «Армата».

Фото: МЗС / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-