На саміті у Вашингтоні Україна буде одним із пріоритетів - заступник генсека НАТО

На саміті у Вашингтоні Україна буде одним із пріоритетів - заступник генсека НАТО

Укрінформ
Україна буде одним із пріоритетів на наступному саміті лідерів країн НАТО. Він відбудеться у Вашингтоні у липні 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це сказав заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане під час засідання Військового комітету блоку в штаб-квартирі НАТО у Брюсселі, повідомляється на сайті Альянсу.

"На цьогорічному саміті у Вашингтоні ми підемо далі. Будемо робити усе необхідне для безпеки наших людей, наших держав та міжнародної системи, заснованої на правилах", — зазначив Джоане.

За словами заступника генсека Альянсу, на саміті обговорять посилення колективної оборони, особливо протиповітряної та протиракетної. Також одним із пріоритетів буде підтримка України.

"Перше засідання Ради НАТО-Україна у форматі керівників генеральних штабів є ще одним свідченням нашої постійної підтримки, адже українці також борються разом з нами. Ми будемо ще тісніше співпрацювати з нашими партнерами по всьому світу", — додав посадовець.

Читайте також: США залишаться в НАТО, попри заяви Трампа - Столтенберг

Як повідомили Укрінформу в Місії України при НАТО, сьогодні у зустрічі Ради Україна-НАТО візьме участь головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний. Зустріч відбудеться в онлайн-форматі.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-