Президентка Угорщини: Ми повинні й надалі підтримувати Україну

Президентка Угорщини: Ми повинні й надалі підтримувати Україну

Укрінформ
Росія не може і не повинна виграти свою агресивну війну проти України, а тому підтримка України має продовжуватися.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила президентка Угорщини Каталін Новак у середу під час дискусії «Захищаючи об'єднаний фронт Європи» на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

«Я думаю, що Росія не може перемогти, і це – найважливіше. І нам треба досягнути того, щоб Росія не могла перемогти», - прокоментувала президентка Угорщини питання про те, чи вірить вона в перемогу України.

На додаткове питання модераторки про те, чи потрібно схвалити пакет допомоги Євросоюзу Україні, щоб Росія не перемогла, Новак сказала, що потрібно й надалі підтримувати Україну, й що Угорщина буде це робити. «Я думаю, що ми повинні й надалі підтримувати Україну, і я можу запевнити вас, що Угорщина і надалі підтримуватиме Україну», - сказала вона.

Читайте також: Прем’єр Словаччини підтримав блокування Орбаном €50 мільярдів для України

Президентка Угорщини нагадала, що ще два роки в тому у своїй інавгураційній промові дуже чітко засудила російську агресію проти України. «І ми повинні весь час чітко давати зрозуміти, хто є агресором, а хто – країною, яка зазнала вторгнення з боку іншої держави. І ми також повинні чітко давати зрозуміти, що Росія перейшла рубікон цим актом», - додала вона.

Президента Угорщини заявила про те, що ЄС та НАТО мають уникнути безпосереднього втягнення у війну, підтримуючи Україну «в її боротьбі, в її захисті своєї Батьківщини».

«Потрібно дати зрозуміти, що агресія – це не шлях, що агресія не спрацює. Саме тому я кажу, що Росія не повинна виграти цю війну і не може виграти цю війну», - заявила Новак.

Вона також додала, що Угорщина підтримує запропоновану Україною Формулу миру.

Читайте також: Українська Формула миру стосується існування всього світу - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, у швейцарському Давосі проходить Всесвітній економічний форум (ВЕФ). На захід зібралися понад сто глав держав і урядів. Президент України Володимир Зеленський у вівторок виступив перед учасниками ВЕФ зі спеціальною промовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-