З Росією треба мати базову дипломатичну комунікацію - МЗС Чехії

З Росією треба мати базову дипломатичну комунікацію - МЗС Чехії

Укрінформ
Прага не ставить собі в нинішній ситуації відновлення нормальних відносин з Москвою, але вважає за потрібне тримати мінімально необхідний зв’язок.

Про це заявив міністр закордонних справ Чеської Республіки Ян Ліпавський в інтерв’ю телеканалу ČT24, передає Укрінформ.

«Наразі нормалізація відносин з Москвою не є нашою метою. Нашою метою є витіснення Росії з міжнародних організацій, послаблення її впливу у світі, підтримка України, щоб військове вторгнення в Україну не було успішним», - заявив Ліпавський.

При цьому, за його словами, правильним є підтримувати базовий необхідний зв’язок з РФ і мати так званий «червоний телефон» у дипломатичній комунікації, коли буде потреба обмінятися якоюсь інформацією.

Прокоментував міністр і російську пропаганду, «яка час від часу бере на приціл і Чехію». За оцінкою дипломата, російські пропагандистські вкиди - це, як правило, безглузді, абсурдні заяви та напади, над якими варто посміятися, але також необхідно гідно відповісти.

Читайте також: Російські спецслужби досі активні в Європі - чеська контррозвідка

«Ми робимо те, що правильно, і наша мета чітка: ми продовжуватимемо підтримувати Україну, послаблювати позиції Росії в міжнародному середовищі та вказувати на брехню російської пропаганди, свідками якої ми є», - написав Ліпавський пізніше у соцмережі Х.

Міністерство закордонних справ Чехії обрало цікавий спосіб реагування на російські фейки. Воно почало розвінчувати кремлівську брехню за допомогою віртуальної «книжки казок», де надають власне російський фейк і своє спростування, прикрашаючи це відповідними картинками та шрифтом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-