Зеленський і Сежурне обговорили оборонні потреби України

Зеленський і Сежурне обговорили оборонні потреби України

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський і новий міністр у справах Європи та закордонних справ Франції Стефан Сежурне обговорили оборонні потреби України.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомляє у Фейсбуці.

«Обговорили наші оборонні потреби: спільне виробництво дронів, артилерії, подальше посилення ППО. Поінформував про роботу щодо Формули миру. Дякую Франції за активну участь у цій глобальній роботі!», - зазначив Зеленський.

Він також подякував Франції за незмінну підтримку на полі бою для воїнів і допомогу українському народові.

Як повідомляє сайт Президента, Зеленський наголосив на важливості того, що свій перший закордонний візит на посаді Сежурне здійснив саме в Україну.

«Дякую за вашу присутність тут, у Києві. Для нас це важливий сигнал від Франції, від Президента Макрона, що одразу після призначення ви у нас в Україні. Ми дякуємо за такий сигнал», – сказав він.

Зеленський окремо відзначив лідерську роль Президента Еммануеля Макрона в підтримці міжнародних ініціатив України та ухваленні рішень, що дали змогу зміцнити Сили оборони України.

Президент також подякував за підтримку євроатлантичних прагнень України та спроможностей українського війська в боротьбі з агресором.

«Велика вдячність за допомогу Україні з початку російської війни і за послідовну підтримку як нашого руху в напрямку Європейського Союзу, так і зміцнення Сил безпеки та оборони на полі бою», – акцентував Глава держави.

Президент докладно поінформував про ситуацію на полі бою, зробивши акцент на найнагальніших потребах українських захисників, насамперед на посиленні протиповітряної оборони.

Глава держави відзначив високу ефективність наданої Францією військової допомоги, зокрема зенітно-ракетних комплексів SAMP/T, самохідних артилерійських установок CAESAR і далекобійних ракет SCALP-EG. Сторони обговорили продовження безпекової співпраці, зокрема у сфері виробництва дронів.

У контексті обговорення європейської інтеграції України велику увагу приділили питанням подальшої макрофінансової підтримки нашої держави та заходам із підготовки переговорного процесу про вступ до ЄС.

Читайте також: Стефанчук і Сежурне обговорили зміцнення оборонного партнерства

Окремо обговорили питання підготовки угоди між Україною та Францією про безпекові гарантії, зустрічі на рівні радників лідерів держав у Давосі щодо реалізації Української Формули миру, а також заходів двостороннього політичного діалогу в найближчому майбутньому.

Як повідомлялося, Сежурне, який прибув із візитом до української столиці 13 січня, заявив, що Франція привнесе всю свою політичну і дипломатичну вагу на саміт Європейської Ради з тим, щоб Україні була виділена допомога в розмірі 50 млрд євро.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-