Стефанчук і Сежурне обговорили зміцнення оборонного партнерства

Стефанчук і Сежурне обговорили зміцнення оборонного партнерства

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і міністр у справах Європи та закордонних справ Франції Стефан Сежурне обговорили зміцнення оборонного партнерства.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук написав у Фейсбуці.

"Дуже символічно, що свій перший закордонний візит на посаді Міністра у справах Європи та закордонних справ Франції Стефан Сежурне здійснює саме в Україну. Подякував за всебічну підтримку Франції. Акцентував, що Україна дуже цінує оборонну підтримку, яка надається Францією", - зазначив Стефанчук.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили зміцнення оборонного партнерства.

Читайте також: Франція налаштована посилювати спроможність України виробляти озброєння на своїй землі - глава МЗС

"Без сумніву, вкрай важлива для України подальша військова підтримка. Наголосив на цьому. Окреслив перелік нагальних потреб України, передусім постачання далекобійного озброєння та додаткових засобів для захисту повітряного простору", - наголосив Стефанчук.

Також у фокусі уваги було продовження санкційного тиску проти РФ. За словами Стефанчука, важливо запобігти спробі Росії обійти чинні обмеження.

"Окремо обговорили європейську та євроатлантичну інтеграцію України. Закцентував, що Україна прискорено працює над прийняттям відповідних законів. Важливий меседж, який сьогодні почув, — це те, що підтримка України з боку Франції була й залишається сталою та незмінною", - підкреслив Стефанчук.

Читайте також: Кулеба розповів про теми перемовин з главою МЗС Франції

Як повідомлялося, Стефан Сежурне прибув із візитом до української столиці у суботу, 13 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-