Кулеба закликав Захід нарешті заблокувати постачання у РФ компонентів подвійного призначення

Кулеба закликав Захід нарешті заблокувати постачання у РФ компонентів подвійного призначення

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на тлі нічного масованого ракетного удару по Україні закликав країни-члени «Групи семи» та Європейського Союзу врешті-решт заблокувати постачання в Росію компонентів західного виробництва, які знаходять у російських ракетах.

Про це Кулеба сказав на спільній з французьким колегою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У контексті нічного обстрілу хочу нагадати, що в російських ракетах, які летять на голови українців, уже неодноразово знаходили чимало компонентів західного виробництва», - сказав Кулеба.

Він зазначив, що, згідно зі свіжим звітом Київської школи економіки та групи Єрмака-Макфола, 44% усіх електронних компонентів озброєнь Росії – це розробки західних компаній.

«До Франції в цьому питанні найменше претензій, але я хочу скористатися нагодою нашої зустрічі і закликати всі країни «Групи семи» та ЄС врешті-решт почути Україну і вжити рішучих заходів, щоб перекрити постачання в Росію товарів, які містять ці компоненти», - зазначив очільник МЗС.

Він додав, що Росія використовує пральні машинки, мікрохвильовки та інші побутові прилади «не для прання та їжі, а для вилучення з них окремих запчастин для того, щоб потім вмонтувати їх у свої ракети і вбивати українців».

«Списки компонентів, які ми знаходимо в збитих російських ракетах, ми регулярно передаємо партнерам. І, наголошую, вже неодноразово закликали їх вжити заходів для блокування постачань», - акцентував міністр.

Читайте також: У Казахстані запевняють, що жодного відправлення підсанкційних товарів до РФ за пів року не було

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 13 січня противник завдав ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, аеробалістичні, балістичні, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні БпЛА. Знищено 8 крилатих ракет.

Новопризначений міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне прибув із візитом до української столиці 13 січня.

9 січня Еммануель Макрон призначив Габріеля Атталя прем’єр-міністром Франції. Атталь вже оголосив склад свого уряду, в якому зберегли посади більшість ключових фігур з кабінету Елізабет Борн.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-