Туск обговорить з Дудою деталі свого майбутнього візиту до України

Туск обговорить з Дудою деталі свого майбутнього візиту до України

Укрінформ
Глава польського уряду Дональд Туск у понеділок, 15 січня, на зустрічі з президентом Анджеєм Дудою обговорить деталі свого візиту до України, який має відбутися найближчими днями.

Про це Туск заявив в інтерв’ю польським телеканалам.

“Я піду до пана президента, щоб обговорити, зокрема, деталі та характер моєї місії в Києві найближчими днями. Для нас обох… ситуація в Україні та на фронті є абсолютно питанням номер один. Це питання безпеки Польщі”, - наголосив глава уряду Польщі.

Він також повідомив, що під час візиту до України має бути вирішено питання, пов’язані з інтересами польських перевізників.

Читайте також: Туск анонсував свій візит до Києва

Польський прем’єр підкреслив, що у Києві “є про що поговорити”. І тому він хоче, аби питання війни, безпеки в Європі, ставлення до Росії були спільними не лише для президента та прем’єр-міністра, а й для всієї Польської держави.

Туск також зазначив, що готує ряд європейських візитів та перебуває у постійному контакті з американськими колегами. У цьому контексті він додав, що Польща не може ігнорувати нещодавній інцидент з російською ракетою.

Читайте також: Ситуація в Україні вимагає значної міжнародної активності Польщі - Туск

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня Оперативне командування Збройних сил Польщі поінформувало, що у повітряний простір країни з боку України вранці зайшов нерозпізнаний повітряний об'єкт. За ним спостерігали сили ППО аж до втрати сигналу на схід від міста Замосць.

Згодом було поширено інформацію, що це російська ракета, яка перебувала у повітряному просторі Польщі упродовж трьох хвилин і залетіла углиб території країни на 40 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-