Ситуація в Україні вимагає значної міжнародної активності Польщі - Туск

Ситуація в Україні вимагає значної міжнародної активності Польщі - Туск

Укрінформ
Cитуація в Україні вимагає від Варшави значної політичної активності за кордоном, Київ потребує значної кількості зброї і боєприпасів.

На цьому у середу під час пресконференції у Варшаві наголосив глава польського уряду Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, після засідання польського уряду відбулася зустріч комітету з питань безпеки при Раді міністрів РП, під час якого глава МЗС Польщі Радослав Сікорський поінформував про результати свого нещодавнього візиту до Києва.

«Він (Сікорський - ред.) підтвердив те, про що ми всі знаємо і відчуваємо: ситуація на фронті є складною, і загалом ситуація в Україні з різних причин є доволі драматичною. Це вимагає нашої дуже значної активності як у напрямку дипломатичної і політичної підтримки, так і міцної співпраці щодо надання матеріальної допомоги Україні. Йдеться про боєприпаси, яких постійно не вистачає, а також зброю», - підкреслив Туск.

Читайте також: Політику у відносинах із Польщею перезавантажувати не треба, лише економіку - Кулеба

Як відомо, 22 грудня Сікорський здійснив візит до Києва. Під час візиту він зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським, главою МЗС Дмитром Кулебою, міністром оборони Рустемом Умєровим, секретарем РНБО Олексієм Даніловим. Під час візиту глава польської дипломатії, зокрема, підкреслив, що Путін повинен програти війну, а Україна має стати членом Євросоюзу в міжнародно визнаних кордонах до кінця нинішнього десятиліття.

Фото: Donald Tusk / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-