Звільнення полонених: посол Боднар розповів про діалог Туреччини з РФ

Звільнення полонених: посол Боднар розповів про діалог Туреччини з РФ

Ексклюзив
Укрінформ
Турецька сторона продемонструвала й продовжує демонструвати максимум конструктивності, продовжує вести діалог з країною-агресоркою щодо звільнення полонених, але конструктиву з російської сторони немає.

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар.

“Туреччина не припиняє діалог з країною-агресоркою щодо звільнення полонених, але конструктиву з російської сторони немає”, - сказав дипломат.

Однією з причин він назвав надмірно централізовану систему правління в Росії.

“Де (в Росії - ред.) будь-який відхід від бачення однієї особи призводить до зриву міжнародних домовленостей. Турецька сторона продемонструвала й продовжує демонструвати максимум конструктивності, продовжує вести діалог з країною-агресоркою. Наші спільні зусилля також стосуються політичних в'язнів – кримських татар, особливо з огляду на існування у Туреччини позитивного досвіду з цього питання”, - сказав Боднар.

За словами дипломата, діалог між омбудсменами України й Туреччини на двосторонньому рівні продовжуються, є плани щодо обміну візитами.

Читайте також: ЦПД спростував російський фейк про відмову України від обміну полоненими «300 на 300»

“Очікуємо турецького омбудсмена з візитом в Україні, зокрема щоб тема обміну військовополоненими була винесена на новий рівень”, - сказав Боднар.

Дипломат наголосив: нещодавній обмін підтверджує, що складати руки не варто, слід продовжувати зусилля.

Як повідомляв Укрінформ, вчора український омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що має "стриманий оптимізм" в питанні повернення українців із полону на батьківщину

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-