ЦПД спростував російський фейк про відмову України від обміну полоненими «300 на 300»

ЦПД спростував російський фейк про відмову України від обміну полоненими «300 на 300»

Укрінформ
Російська пропаганда поширює фейкову інформацію про відмову України від обміну полоненими "300 на 300" та "реальну" кількість українців, яких вдалося повернути з полону 3 січня.

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Згідно з даними ЦПД, ворожі телеграм-канали стверджують, нібито з російського полону 3 січня в Україну повернулися не 230, а 173 українців.

Росія ж, за їхньою версією, буцімто пропонувала обмін "300 на 300", але Україна "відмовилася".

"Насправді інформація, яку поширює ворог, є відвертою брехнею. Згідно з повідомленнями омбудсмена, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та ГУР, додому вдалося повернути 230 українських героїв", – наголосили в Центрі.

У ЦПД нагадали, що українська влада неодноразово заявляла про важливість повернення в Україну кожного полоненого та щоденну роботу з питань обміну.

Читайте також: У РНБО спростували російський фейк про закриття виїзду з Києва для «масового призову»

"Країна-терорист навмисно поширює фейкові новини щодо обміну, щоб створити ілюзію, начебто українській владі байдуже на своїх громадян, які перебувають у полоні. Мета рашистів – викликати обурення всередині українського суспільства та дискредитувати владу", – застерігають у Центрі.

Як повідомляв Укрінформ, 3 січня Україна повернула з російського полону 230 військових і цивільних, серед них – захисники Маріуполя й острова Зміїний та полонені із Чорнобильської АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-