Стефанчук і депутати ВР обговорили з Пріцкер подальшу допомогу США

Стефанчук і депутати ВР обговорили з Пріцкер подальшу допомогу США

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і представники депутатських фракцій під час зустрічі зі спеціальною представницею США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер та очолюваною нею делегацією обговорили подальшу фінансову й військову підтримку з боку США.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

«Відзначив і подякував за безпрецедентну підтримку - фінансову, військову та гуманітарну, яка надається США Україні у цей важкий час. Ми обговорили подальшу фінансову й військову підтримку з боку США», - зазначив Стефанчук.

Він акцентував, що Україна розуміє надзвичайну важливість прозорого, підзвітного й ефективного використання коштів американських платників податків.

«Також зупинилися на виконанні Україною реформ та зобов’язань перед МВФ, США, ЄС й іншими міжнародними донорами. Наголосив, що це один із головних наших пріоритетів - і переважна більшість реформ ухвалюється в українському парламенті», - підкреслив Стефанчук.

Читайте також: МВФ оцінює можливу конфіскацію заморожених російських активів

Ще одне питання, яке порушили, - відбудова України. У цьому аспекті Стефанчук наголосив на важливості конфіскації російських суверенних активів.

«Особливо значимою є підтримка українського приватного сектору, зокрема залучення інвестицій в агро-, ІТ- та банківську сфери. Предметно обговорили кроки, які б сприяли безперешкодному і ширшому залученню інвесторів», - зазначив Голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, представники урядів США і України обговорили подальші кроки, які мають створити додатковий імпульс для розвитку української економіки, у тому числі у стратегічних галузях та бізнес-секторі.

Фото: Руслан Стефанчук / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-