Україна сподівається, що Естонія ухвалить закон про російські активи - Президент

Україна сподівається, що Естонія ухвалить закон про російські активи - Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський відзначив позицію Естонії щодо забезпечення відповідальності Росії за злочини агресії і сподівається, що Естонія ухвалить закон стосовно російських активів, і він буде дієвим.

Про це глава Української держави сказав на зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів з президентом Естонії Аларом Карісом, повідомляє Укрінформ.

«Естонія з нами і у питанні про справедливість. Це одне з ключових питань зараз і не тільки для України, а для кожної держави, яка цінує міжнародне право і вважає, що саме міжнародне право, а не право сили, визначає характер життя у світі. Для нас принципово, щоб Росія несла повну відповідальність за всі прояви свого терору, за кожен скоєний злочин, за усі руйнування, які принесені її агресією. Хочу відзначити особисті зусилля президента Естонії у цій справі – справедливості та відповідальності РФ. Я знаю, що в Естонії зараз готується закон щодо російських активів, і Україна буде вдячна за дієвість цього закону», – зазначив Зеленський.

За його словами, Україна чітко вимагає, аби Росія понесла за свої злочини повну відповідальність: і юридичну, і політичні, і фінансову.

«Росія повинна заплатити сповна за цю агресію. Її активи і активи осіб, які пов’язані з державою-агресором, мають бути знайдені, заморожені та конфісковані на користь захисту від російської агресії та допомоги усім тим в Україні, хто постраждав від війни. Коли Росія відповідатиме за цю війну і політично, і юридично, і фінансово – це буде внесок у глобальний захист миру та повчальним уроком для інших потенційних агресорів», – наголосив Президент України.

Читайте також: Білий дім підтримує конфіскацію активів РФ на користь України - Bloomberg

Він також висловив вдячність Естонії за постійну військову і фінансову підтримку України. Зеленський нагадав, що Естонія надала уже 17 пакетів оборонної підтримки для нашої держави.

Крім цього, він подякував за принципову позицію Естонії щодо європейської і євроатлантичної інтеграції України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України 10 січня побував з візитом у Литві. 11 січня він прибув до Естонії.

Керівник Української держави уже провів переговори з естонським колегою Аларом Карісом. Він також планує зустрітися з прем’єркою Естонії Каєю Каллас і виступити в естонському парламенті.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-