Підтримувати Україну до перемоги - Стефанішина звернулась до групи Європарламенту

Підтримувати Україну до перемоги - Стефанішина звернулась до групи Європарламенту

Укрінформ
Стійкість України не повинна сприйматися як належне, важливо мобілізувати необхідну політичну волю і закріпити необхідність підтримки України до перемоги у війні з Росією.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час онлайн-звернення до учасників конференції The Global Europe Forum політичної групи Європейського парламенту Renew Europe («Оновити Європу»), передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал.

Віцепрем’єрка наголосила, що Росія зі своїми імперськими апетитами сповнена рішучості продовжувати війну, яка створила пряму загрозу безпеці ЄС.

«Ця незручна правда не повинна нас паралізувати, а має мобілізувати до дій. Сьогодні війна відбувається біля кордонів ЄС і НАТО, а не на кордоні, завдяки невпинній боротьбі українських Збройних сил у надзвичайно складних умовах. Подальше зміцнення обороноздатності України є одним з елементів реалізації принципу колективної безпеки, також закладеному у статті 5 Вашингтонського договору НАТО. Стійкість України не повинна сприйматися як належне, так само не варто недооцінювати потенціал Росії мобілізувати додаткові ресурси для продовження агресії. А єдність і рішучість Заходу будуть випробовуватися щодня», – підкреслила Стефанішина.

Вона висловила вдячність ЄС за рекордний обсяг допомоги та підтримку стійкості України, включаючи фінансову та військову допомогу.

Читайте також: Лідери Естонії напередодні візиту Зеленського: Україні потрібна допомога для перемоги

«Ці заходи мають бути продовжені, вони є ключовими для економічного виживання України, а також для її здатності боротися», - акцентувала урядовиця.

Як зазначила Стефанішина, Україна не сприймає як належне внесок кожної європейської країни, який відчуває кожен українець, але важливо визнати, що завдяки цій підтримці Європа в першу чергу забезпечує свою стабільність і силу.

«Дуже важливо мобілізувати необхідну політичну волю і закріпити необхідність підтримки України стільки, скільки буде потрібно, до перемоги. Ця військова та оборонна допомога може бути закріплена рішенням Вашингтонського саміту НАТО. Переконана, що наполегливість забезпечить нашу спільну перемогу», - зазначила віцепрем’єрка.

Як повідомляється, Global Europe Forum об’єднав глав держав та урядів країн політичної родини Renew Europe, депутатів Європейського парламенту, топпосадовців ЄС, лідерів громадської думки та журналістів для дискусії про те, якою має бути стратегія для посилення спроможності ЄС діяти на світовій арені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-