Енергетика і Формула миру: Зеленський провів розмову з еміром Кувейту

Енергетика і Формула миру: Зеленський провів розмову з еміром Кувейту

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Еміром Кувейту шейхом Мешалем аль-Ахмадом аль-Джабером ас-Сабахом, під час якої йшлося про перспективи співпраці в енергетичному та аграрному секторах.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Як зазначається, Зеленський подякував співрозмовнику за підтримку з боку Кувейту суверенітету й територіальної цілісності України, голосування щодо ключових українських резолюцій в ООН та своєчасну допомогу з наданням електрогенераторів напередодні зими.

Він також поінформував Еміра про протидію ракетному терору, який Росія поновила під час новорічних свят.

Читайте також: Президент на зустрічі з главою МЗС Японії: Цей візит - потужний сигнал про підтримку

Співрозмовники обговорили перспективи співпраці в енергетичному та аграрному секторах.

Зеленський наголосив, що Україна забезпечує свободу судноплавства в Чорному морі й завдяки цьому залишається гарантом світової продовольчої стабільності, а також докладає максимальних зусиль для відновлення справедливого миру.

«Ми активно працюємо над наступними кроками щодо реалізації Формули миру. Голос і позиція країн Затоки в цьому важливі», – підкреслив Президент.

Він запросив представника Кувейту на наступну зустріч радників із національної безпеки та політичних радників лідерів країн щодо реалізації Української формули миру, яка відбудеться в Давосі, а також узяти участь у підготовці майбутнього Глобального саміту миру.

Читайте також: Україна зацікавлена у спільному виробництві зброї зі Швецією - Зеленський

Як повідомлялося, Швейцарія прийме в себе зустріч радників голів держав для обговорення української Формули миру на полях Всесвітнього економічного форуму в середині січня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-