Президент на зустрічі з главою МЗС Японії: Цей візит - потужний сигнал про підтримку

Президент на зустрічі з главою МЗС Японії: Цей візит - потужний сигнал про підтримку

Відео
Укрінформ
Здійснення міністеркою закордонних справ Японії Йоко Камікавою першого міжнародного візиту саме у Київ є потужним сигналом підтримки України.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час зустрічі із главою МЗС Японії, передає Укрінформ.

Відео: Zelenskiy/Official

"Дуже приємно, що свій перший міжнародний візит у цьому році ви робите у Київ. Дякую за цей потужний сигнал про підтримку українського суспільства", - сказав Зеленський під час зустрічі.

Він висловив співчуття Японії у зв'язку з загибеллю людей унаслідок землетрусу і запевнив, що японський народ може розраховувати на підтримку України.

Зі свого боку Камікава наголосила, що її візит є важливим у контексті підготовки конференції з відновлення України, що відбудеться у лютому в Токіо. Вона зазначила, що країни і надалі співпрацюватимуть для посилення двосторонніх відносин та відновлення України.

Читайте також: Японія внесе $37 мільйонів у трастовий фонд НАТО на системи виявлення дронів в Україні

Офіс Президента інформує, що під час зустрічі співрозмовники обговорили роботу над угодою про безпекові гарантії для України. "Започаткування переговорів із Японією щодо двосторонньої безпекової угоди – важливий крок. Налаштовані активно працювати, щоб підписати цей документ якнайшвидше", - зазначив Зеленський.

Він також подякував Японії за активну підтримку Української формули миру та готовність узяти участь у наступній зустрічі радників із питань національної безпеки, що відбудеться в Давосі. Кавікава повідомила про готовність Японії взяти на себе співлідерство в імплементації першого пункту Формули «Радіаційна і ядерна безпека».

Окрему увагу під час зустрічі приділено активізації взаємодії з Японією в питанні відновлення та відбудови України. Глава держави окреслив пріоритетні галузі співпраці та підтвердив налаштованість активно працювати з японською стороною, щоб забезпечити успішне проведення Конференції з питань відновлення України, що відбудеться у лютому в Токіо.

Читайте також: Шмигаль: Спільне завдання України та Японії - залучення японських компаній до відбудови України

Як повідомлялося, міністри закордонних справ України і Японії Дмитро Кулеба та Йоко Камікава під час зустрічі у Києві обговорили реалізацію Формули миру, підготовку до конференції з відновлення України у Токіо та співпрацю в межах МАГАТЕ щодо гарантування безпеки ядерних об’єктів в Україні.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-