Стефанчук розповів про плани створити в Раді комітет з питань НАТО

Стефанчук розповів про плани створити в Раді комітет з питань НАТО

Укрінформ
Найближчим часом у Верховній Раді планується створити окремий комітет, який буде працювати над адаптацією українського законодавства до стандартів НАТО.

Про це повідомив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна», передає Укрінформ.

«Оскільки ми заходимо в переддень Вашингтонського саміту, я ініціюю створення комітету з питань НАТО. Я розумію, що нашому військовому комітету (Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки – ред.) є чим займатися всередині країни, але якщо ми хочемо прогресу в НАТО, в нас повинні бути люди, які ведуть цю тематику в парламенті», - розповів він.

Спікер парламенту вказав, що Україна має два зовнішньополітичні вектори - Євросоюз і НАТО. Він уточнив, що «тематика Євросоюзу є предметом відання окремого комітету – з питань інтеграції України до ЄС. Водночас НАТО чомусь не має такої парламентської уваги».

Читайте також: Голова ВР розповів, коли законопроєкт про мобілізацію внесуть на голосування

«Саме тому я б дуже хотів, аби був створений комітет, який якраз і займався б законодавством про НАТО, бо маємо дуже великі виклики: Вашингтонський саміт, де ми повинні отримати дуже хороший для України результат. А для цього мають бути люди, які інституційно займаються цими питаннями», - пояснив Стефанчук.

Політик наголосив, що виступає за оптимізацію, але, на його думку, «вона має бути розумною і демонструвати суспільству те, до якого результату ми маємо прийти».

Читайте також: Рада на першому засіданні цього року розгляне призначення голови Рахункової палати - Стефанчук

«Є ідея найближчим часом створити окремий комітет, який перебрав би на себе всі функції приведення українського законодавства до стандартів НАТО», - резюмував Голова ВР.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський у виступі перед дипломатами 22 грудня заявив, що ефективна підготовка до Вашингтонського саміту - одна з ключових цілей 2024 року.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-