Рада на першому засіданні цього року розгляне призначення голови Рахункової палати - Стефанчук

Рада на першому засіданні цього року розгляне призначення голови Рахункової палати - Стефанчук

Укрінформ
Верховна Рада на першому пленарному засіданні у 2024 році голосуватиме за призначення голови Рахункової палати.

Про це повідомив Голова ВР Руслан Стефанчук в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», передає Укрінформ.

«Парламент не ухвалив рішення щодо призначення голови Рахункової палати. Тому перше засідання почнеться одразу з голосування, пов’язаного з призначенням Ольги Піщанської на посаду голови Рахункової палати», - сказав спікер.

За його словами, якщо за обрання Піщанської забракне голосів, Верховна Рада «буде реалізовувати далі своє право вносити кандидатуру на керівника Рахункової палати».

Стефанчук підкреслив, що Рахункова палата є дуже важливим органом парламентського контролю. У середині березня завершуються повноваження переважної більшості її членів, і їх потрібно переобирати. Він наголосив, що переобрання членів - нормальна процедура, яка існує в усіх країнах. 

Читайте також: Посли G7 виступили за реформу Рахункової палати України

«Ми не можемо зупинитися й чекати, доки весь орган у нас стане недієздатним. Ми несемо за нього відповідальність. Якщо є інші бачення щодо його реформування, то ми готові до діалогу. Але знову ж таки, це повинен бути діалог», - резюмував Голова ВР.

Як повідомлялося, Верховна Рада 21 грудня 2023 року не змогла призначити Піщанську на посаду голови Рахункової палати. Водночас парламент проголосував за призначення чотирьох нових членів Рахункової палати.

Після звільнення Валерія Пацкана орган фінансово-бюджетного контролю не має затвердженого керівника. Обов‘язки голови Рахункової палати виконує Андрій Майснер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-