Зеленський обговорив з Ердоганом повернення полонених

Зеленський обговорив з Ердоганом повернення полонених

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом Формулу миру, а також посередництво Туреччини у повернені українців з російського полону.

Про це глава держави повідомив у відеозверненні, передає Укрінформ.

«Щойно провів розмову з Президентом Туреччини Ердоганом. Дуже змістовна розмова. Як і завжди, кожен день цього тижня ми використовуємо для активізації нашої міжнародної роботи, щоб цей рік уже від перших тижнів почав давати результати», - поінформував він.

Зеленський подякував Ердогану за досягнутий рівень співпраці України та Туреччини в багатьох сферах, зокрема і в оборонній.

Президент України уточнив, що держави мають спільні проєкти, які вже є успішними, «і цього року мусимо зробити ще більше для посилення наших держав, наших народів».

«Говорили сьогодні з Президентом Ердоганом про нашу роботу щодо Формули миру. Я поінформував про підготовку нової зустрічі на рівні радників, яка відбудеться у Давосі в січні, запросив представника Туреччини. Туреччина підтвердила», - зауважив він.

Читайте також: Зеленський: Витримати цей рік означає витримати всю війну

Глава держави підкреслив, що кожна країна своєю участю у спільній роботі демонструватиме, наскільки важливо, щоб міжнародне право запрацювало на 100%, «починаючи від Статуту ООН, закінчуючи всіма іншими нормами, що гарантують повагу націям та територіальну цілісність державам».

Водночас Зеленський поінформував, що окрема увага Президентів була приділена пункту Формули миру щодо повернення всіх полонених і депортованих.

Читайте також: Українська Формула миру незабаром повернеться на перші шпальти - Кулеба

«Дуже важливе посередництво Туреччини, щоб можна було звільнити і кримських татар, і всіх інших – дорослих і дітей, воїнів і цивільних, яких утримують у російській неволі», - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, 3 січня в Україну з російського полону повернули понад 200 військових і цивільних. Серед звільнених: сержанти, офіцери — воїни ЗСУ, Національної гвардії, ВМС і прикордонники. Обмін відбувся за участю Об'єднаних Арабських Еміратів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-