США не відмовляться від підтримки України стільки, скільки потрібно - Держдеп

США не відмовляться від підтримки України стільки, скільки потрібно - Держдеп

Укрінформ
Стратегія США щодо підтримки України залишається незмінною - вона продовжуватиметься стільки, скільки буде потрібно для того, щоби країна могла міцно стояти на ногах.

Це підтвердив у четвер у Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Жодних змін у стратегії (США щодо України – ред.) не відбулося»,- зауважив Міллер у відповідь на запитання, в якому йшлося, що адміністрація США не вживає як раніше фразу «стільки, скільки знадобиться» в контексті підтримки України.

За його словами, нинішня адміністрація чітко наголошувала, що прагне, аби Україна була незалежною державою, тобто твердо стояла на ногах.

«Ми й далі підтримуватимемо Україну. Це політика Сполучених Штатів»,- підкреслив представник Держдепу, акцентувавши, що це триватиме «стільки, скільки потрібно».

Читайте також: Держдеп заперечив, що США хочуть від України відмови від повної перемоги над Росією

Водночас, за його словами, це не означає, що, зокрема, військова підтримка, виділятиметься в тих же обсягах, що і в 2022-2023 роках

«Ми не думаємо, що це має бути необхідним, бо мета полягає в тому, щоб остаточно змінити Україну… щоби вона стала на ноги, допомогти їй побудувати власну промислову базу та власну військово-промислову базу», - зауважив представник зовнішньополітичного відомства.

Для того, аби досягти цього, важливо, щоб Конгрес ухвалив законопроект про додаткове фінансування, наголосив Міллер.

Читайте також: Блінкен і глава МЗС Британії обговорили подальшу допомогу Україні

Як повідомляв Укрінформ, американська адміністрація абсолютно вважає, що в кінцевому підсумку Україна вийде з війни незалежною й сильною державою з покращеною економікою.

Фото: c-span.org 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-