Україна поінформувала Радбез ООН про нові російські атаки

Україна поінформувала Радбез ООН про нові російські атаки

Укрінформ
Українська делегація при ООН поінформувала членів Ради Безпеки ООН про чергові атаки Росії з використанням ракет і безпілотників.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, відповідну заяву виголосив на засіданні Ради Безпеки ООН у суботу радник Постпредства України при ООН Сергій Дворник.

«Кілька годин тому Росія знову тероризувала Харків ракетами С-300, влучивши в житловий будинок і готель», - сказав Дворник.

Він розповів, що 30 грудня під російський вогонь потрапила низка міст і сіл: Дніпро, Нікополь та Вищетарасівка у Дніпропетровській області; Харків, Вовчанськ, Куп'янськ та Велика Шпаківка на Харківщині; Мезенівка у Сумській області; Курахове, Авдіївка, Селидове, Прогрес, Олександрово-Калинове та Новоукраїнка на Донеччині; Семенівка та Архипівка Чернігівської області; Антонівка і Томина Балка Херсонської області.

Читайте також: У Радбезі ООН наголосили, що в загибелі росіян винен передусім Путін

«Зупинити людські страждання та руйнування, спричинені війною, можна лише в один спосіб - зупинити саму війну. І дуже дивно, що така проста для дипломатів істина не спадає на думку членам російської делегації, які називають себе дипломатами», - підкреслив  радник Постпредства України.

Він зазначив, що Москва має виконати резолюцію Генасамблеї ООН від 23 лютого 2023 року «Принципи Статуту ООН, які лежать в основі всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні».

«Лише одна людина в Кремлі може негайно ухвалити відповідне рішення - припинити агресію, вивести війська з території України й підготуватися до того, що зазвичай відбувається по завершенні війни - до відповідальності та компенсацій», - наголосив Дворник.

Читайте також: Штати в ООН: Путін має сказати правду росіянам про ціну його війни в Україні

Він додав, що як тільки «кривава російська війна» завершиться й не буде жертв серед цивільного населення, зникнуть причини для подальших засідань Ради Безпеки з цього питання.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу Росія скликала термінове засідання Ради Безпеки ООН з приводу обстрілів Бєлгорода 30 грудня.

Напередодні, у п’ятницю, Рада Безпеки обговорювала на запит України масований обстріл українських міст 29 грудня, унаслідок якого загинули десятки осіб. Більшість членів Радбезу та Генеральний Секретар ООН Антоніу Гутерреш рішуче засудили ці дії Росії.

Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-